понедељак, октобар 23, 2006

Lilian Taublib

Najnovija zvezda ženskog amputirskog glumišta svakako je mlada brazilska filmska glumica bez desne noge do kuka, Lilian Taublib, koja je igrala jednu od glavnih rola u filmu Crime Delicado.
Ona se na apsolutno svim promocijama pojavljivala isključivo hodajući na štakama, često u mini suknji i sandali sa vrlo visokom potpeticom na svojoj jedinoj nozi. Lilian je veoma zgodna devojka, pritom sasvim svesna da i sa samo jednom nogom izgleda izuzetno atraktivno i zavodljivo, te svoj jedinstveni seksepil, koji ima baš kao amputirka bez noge, zato neštedimice eksploatiše.

Pojava Lilian Taublib mogla bi značiti prekretnicu i u tome kako muškarci gledaju na žene-amputirke, i u tome kako amputirke gledaju same na sebe. Jer Lilian Taublib je možda prva amputirka na javnoj sceni koja deluje tako da bi je baš svaki normalan muškarac poželeo i za ljubavnu, i za životnu partnerku. Ona je svojom pojavom praktično pokazala koliko malo amputacija noge u stvarnosti narušava ženinu lepotu, šarm i seksepil.
Lilian Taublib svakim svojim gestom kao da govori: "Pogledajte me, imam samo jednu nogu a ipak izgledam fenomenalno!" Svakim svojim osmehom kao da poručuje da i žena koja je izgubila nogu može da bude savršeno srećna i da živi jedan potpuno ispunjen život. Ili, rečeno njenim sopstvenim rečima: "Ja nemam nogu, ali ja sam žena. Srećna sam jednako kao druge žene, zadovoljna sam koliko i druge žene..." (Trip Magazin, Novembar, 2005). A ako to može Lilian, onda to mogu i druge amputirke.

Taublibova je svojom pojavom srušila još jedan mit, da pojava žene koja nema nogu bez proteze naružuje ženu i čini da ona izgleda jadno. Posle Lilian, mnoge amputirke koje proteza žulja i kojima je iz bilo kog razloga neudobno da je nose odlučiće da hrabro uzmu štake u ruke i uzdignute glave izađu u svet sa samo jednom nogom. Mnoge amputirke koje su dugom suknjom bezuspešno pokušavale da sakriju nedostatak noge odlučiće, posle Lilian, da obuku kratku suknju i svima s ponosom pokažu koliko im je ta jedina noga koju imaju lepa, snažna i zavodljiva.
Svaka žena nastoji da istakne ono što je na njoj najlepše i žene sa lepim nogama ih zato ponosno ističu i pokazuju. Žena bez noge isto tako ima sve razloge da pokaže ono što je na njoj najlepše i ako ima lepu i atraktivnu nogu onda treba tu svoju nogu da pokaže i istakne baš zato što je lepa, bez obzira na to što drugu nogu nema. Lilian Taublib nam je svima pokazala da to što žena ima samo jednu nogu ne čini tu jednu nogu manje zgodnom i zavodljivom.

Lilian Taublib nije samo pokazala koliko žena može biti šarmantna i atraktivna, ona je pokazala mnogo više – koliko žena bez noge može biti šarmantna i atraktivna. Ovo ne samo da uliva novo samopouzdanje svim ženama koje nemaju nogu, nego je i neka vrsta priznanja onim malobrojnim muškarcima koji su odavno svesni jedinstvenog šarma i seksepila žena bez noge.

Нема коментара:

Постави коментар