уторак, мај 16, 2023

Novi izgled sajta "Akrotomofilija"

Sajt Akrotomofilija prebačen je na novu Google Sites platformu. Vizuelno se sajt veoma razlikuje od starog jer se i nova Google platforma isto toliko razlikuje. Sadržaj sajta ostao je isti, uz neznatna ažuriranja koja je iziskivao protok vremena. Najveće preimućstvo nove platforme jeste to što se sajt sada može čitati i na pametnim telefonima i drugim mobilnim uređajima. 
Akrotomofilija Sajt

Najzahtevniji posao bilo je ažuriranje internet linkova koji, uz svega nekoliko izuzetaka, više nisu bili funkcionalni. Ovakva količina sadržaja koji su nestali sa interneta, koliko god da smo svesni dinamične prirode ovog medija, ipak je bila iznenađenje. Veliki broj izgubljenih sadržaja nadoknađen je uz pomoć servisa Web Archive, ali mnogi nisu ni tako mogli biti obnovljeni.

Ne samo da na internetu više nema traga da je Ana Sršen nekada reklamirala cipele jasno pokazujući da ima samo jednu nogu, već su izgubljene i mnoge galerije fotografija i eseji, poput onog Anite Holander o ignorisanju realnih amputirki u filmskoj industriji.

Stiče se utisak da žene kojima je amputiran neki ud više nisu "in" onoliko koliko su bile pre 10-20 godina. Umetnički fotografi koji su s ponosom u svojim galerijama isticali fotografije žena bez noge ili ruke sada, najčešće, nisu ostavili u svojim galerijama ni trag da su te slike postojale. Pod uslovom da te web galerije još postoje na internetu, a većine više nema.
Ana Sršen reklamira ShoeBeDo cipele
Ako izuzmemo čisto komercijalne sadržaje, kakve predstavlja prodaja fotografija i videa amputirki, sa weba su gotovo nestali nemedicinski sadržaji vezani za amputirke i sklonost ka njima. Kompanija Yahoo ugasila je Groups, gde je postojalo na stotine grupa vezanih za najrazličitije aspekte zainteresovanosti za amputirke. Zamenski servis na koji su se neke grupe preselile okupio ih je tek desetak, većinom posvećenih literarnom stvaralaštvu. A i te grupe rade pod velikim ograničenjima jer su erotski i pornografski sadržaji strikno zabranjeni, što nije bio slučaj na Yahoo grupama.

No, situacija na internetu vezana za sklonost prema amputirkama zaslužuje poseban članak.

Нема коментара:

Постави коментар