субота, август 20, 2022

Otkud toliko prelepih amputirki?

Znate li šta je to ES? To je skraćenica za electronic surgery, fotomanipulaciju gde se fotografija žene koja nije amputirka prepravlja tako da izgleda kao da su joj neki od udova amputirani. Ogromna većina ES fotografija su grube i sirove i niko se ne može prevariti da su realne. No, neke deluju sasvim stvarno.
Lepotica bez noge na bazenu
Majk Fridman je imao savet: "Ako deluje suviše lepo da bi bilo istinito – onda nije istinito". Fridmanov savet više ne važi.

Mada su neke od žena-amputirki koje je predstavila svojevremeno Volkova bile lepuškaste i relativno zgodne, ipak su većinom delovale ofucano. Sada, otkako je maha uzela komercijalna produkcija video i foto materijala sa amputirkama, često se pojavljuju amputirke koje ne samo da su zapanjujuće lepe – poput najboljih foto-modela – nego su i vrhunski negovane.

Živimo u vremenu kada u mnogim delovima sveta više nije sramota ako žena nema nogu ili ruku, nego se smatra da je to baš cool, pa se u skladu s tim mnoge mlade amputirke snimaju za Tiktok i sl. društvene mreže. To je još jedan izvor gde možemo videti mlade amputirke izuzetne lepote.

Ipak, ubedljiva većina prelepih amputirki koje viđamo na internetu potiču iz tri zemlje: Rusije, Brazila i Kine. Manjim delom i iz zemalja Istočne Evrope, ali najčešće u produkcijama koje drže ruske amputirke koje žive na Zapadu – konkretno je devojka na fotografijama kojima je ilustrovan ovaj blog iz Rumunije.
Zakačena prazna nogavica
Za sve tri zemlje možemo pretpostaviti da, naročito van velikih urbanih centara, i nemaju visok nivo medicine, te da je zato broj amputacija udova veliki. Pošto je u sva tri slučaja reč o mnogoljudnim zemljama, daleko veći je i broj lepih mladih žena koje je zadesila sudbina da budu amputirke.

Sem toga, izgleda da se i medicinske doktrine razlikuju od onih na Zapadu. Dok se tamo ud nastoji sačuvati i kada to nema smisla, u Rusiji, Brazilu i Kini se noga ili ruka amputira kad god to nema neki funkcionalni smisao. Npr. u ruskoj literaturi se u slučaju prekida bedrenog nerva (n. ischiadicus) rutinski preporučuje amputacija noge, što drugde nije slučaj.

Uz veliki broj lepih amputirki u tim zemljama, razložno je pretpostaviti da mnoge od njih imaju motivaciju da budu negovane i deluju privlačno. Tako dobijamo na internetu zaprepašćujuće lepe žene kojima su amputirani neki od udova.

Međutim, postoji razlika u "mediju" gde se pojavljuju. Ruskinje dominiraju u komercijalnoj video i foto produkciji, Brazilke na društvenim mrežama. Za kineske amputirke je misterija poreklo ogromnog broja video klipova na YouTube i drugim mestima. Ti klipovi ne deluju ni kao komercijalna produkcija, kao u slučaju Ruskinja, ni kao privatni klipovi, kao u slučaju brazilskih amputirki.
Lepotica bez noge pozira u najlon čarapama
Kao da neko u Kini ima motiv da plaća mladim kineskim amputirkama da mu poziraju, a onda te klipove stavlja na mrežu. Na nekim od klipova kineske amputirke plaču dok poziraju. Da li su prisiljene da to rade? Da li su ih roditelji, momci ili muževi prisilili zbog novca? Ako jesu, ko za to plaća? Ovo ostaje misterija.

Ipak, i većina Kineskinja u tim klipovima deluje vrlo šarmantno i zadovoljno. Neke su veoma lepe i za naše pojmove, neke Evropljanima verovatno deluju čudno.

Ostaje činjenica da su mlade žene-amputirke na internetu danas mnogo lepše od proseka ženske lepote. Ako bi vam neko na neviđeno rekao da je na internetu našao klip sa mladom ženom bez noge, mogli biste se kladiti da je to veoma lepa žena.

Možda je sva ta lepota amputirki na internetu – unatoč našim pokušajima objašnjenja – ipak misterija?

Нема коментара:

Постави коментар