уторак, август 18, 2009

Brazilska manekenka bez noge

Ni modni kreatori se više ne ustežu od toga da na revijama njihove modele nosi lepa i mlada devojka bez noge koja hoda sa štakama.

Kao što vidite, kreator nije ni pokušao da sakrije njen mali, nežno i ženstveno zaobljeni patrljak, koji joj je preostao posle amputacije desne noge. Zgodna Brazilka ga ponosno i samopouzdano pušta da nonšalantno visi ispod providne suknjice, ne propuštajući i da ga koketno pridigne dok se okreće ka publici. To što je nešto različito ne znači da je manje lepo, nekima od nas još je i lepše. Baš zato što je različito.

Ova revija još jedno je javno priznanje i divljenje jedinstvenom šarmu i lepoti ženske monopodije. U XX se veku žena bez noge doživljavala isključivo kao bogalj, kao osakaćeno biće što se patetično vuče na štakama. Ali XXI vek je, konačno, prepoznao i otvoreno priznao jedinstvenu lepotu jednonoge žene. Ta nagla promena percepcije ostavila je zatečenim i mnoge od onih žena koje kroz život hode na samo jednoj nozi. One još ni same nisu shvatile da živimo u vremenu u kojem biti žena s jednom nogom više nije razlog za stidljivo spušten pogled, već za ponosno uzdignutu glavu. Zato sam siguran da će svakoga dana biti sve više žena koje će s gordošću stajati na svojoj jedinoj nozi. Ovo je njihovo vreme.

1 коментар: